Strona Główna
Forum Wolnego Stowarzyszenia Windsurfingowego

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
RUMCAJS- LEGENDA DZIEĆKOWIC
Autor Wiadomość
wojteksurf 

Wysłany: 27 Maj 2006, 00:46   RUMCAJS- LEGENDA DZIEĆKOWIC

Witajcie! Oglądałem album „18 października 2004”. Pływałem tego dnia. Pamiętam to dokładnie! Dmuchnęło bardzo solidnie i większość surferów leżało pokotem w wodzie lub na brzegu pilnowało, aby sprzęt nie odleciał! Tymczasem Rumcajs na małej deseczce walił duck-geybe na środku jeziora! Rumcajsa wśród już nas już nie ma. Wszyscy wiemy, co się wydarzyło, ale wszyscy wiemy również, że ten człowiek poświęcił życie desce i stał się legendom jeszcze za życia. Powinniśmy również pamiętać, iż pierwszy człon nazwy naszego stowarzyszenia jest właśnie Jego pomysłem! To Rumcajs upierał się na wyraz „WOLNE”. Bardzo Mu zależało na tej wolności!!
Pamiętacie jak wołał, że nie mamy godzin wypływanych?!?
Ogniska już nam Rumcajs nie rozpali i nie opowie o pływaniu na kanarach, ale my możemy opowiadać o nim. Jest wielu pośród naszej braci, którzy znali go dobrze i pamiętają różne historie z nim związane. Zróbmy kącik pamięci! Niech każdy opisze jakąś historyjkę o Rumcajsie i wrzuci tutaj. Myślę, że warto podtrzymywać pamięć o Rumcajsie Surferze...

mick 
Administrator

Wysłany: 27 Maj 2006, 20:34   

No właśnie, jeśli tylko będę miał jakieś materiały na temat Rumcajsa, to nie widze przeszkód aby na stronie zrobić jedną zakładkę właśnie o Nim.

Tak więc przeszukajcie swoje albumy, poszukajcie fotek z Rumacjsem i podeślijcie mi.

PS. Ja Rumcajsa poznałem na początku października 2004, na spocie nr 2, wcześniej słyszałem o nim wiele opowieści. Kiedy mi się przedstawił jako Tadek to nie wiedziałem jeszcze, że to On ale wątpliwości szybko się rozwiały jak zaczął opowiadać o Kanarach.

wojteksurf 

Wysłany: 27 Maj 2006, 21:07   

Właśnie o to mi chodziło! Nawet nad jeziorem Rybnickim słyszeli o Rumcajsie ale nie do końca wiedzą, kto to był i jak barwna to była postać. Piszmy o nim jak najwięcej, niech wszyscy odwiedzający naszą stronę mogą się dowiedzieć, jakiego kolorytu ta postać nadawała naszym spotom!
Ostatnio zmieniony przez mick 4 Czerwiec 2006, 00:28, w całości zmieniany 1 raz  

mick 
Administrator

Wysłany: 4 Czerwiec 2006, 00:32   

Na prośbę osób biorących udział w tej dyskusji zrobiłem porządek usuwając niektóre niepotrzebne wypowiedzi, mam nadzieję że wątek będzie kontynuowany w dobrym tonie. :!:

kostek 

Wysłany: 28 Październik 2006, 21:39   

A ja mam fotke Rumcajsa z 2000 roku i ostatnia przed feralna zimą i kupe opowieści i anegdot Rumcajsa. Moge podzielić sie opowiesciami Rumcajsa z wami pozdro .

Kostek

kostek 

Wysłany: 28 Październik 2006, 21:44   Kto pamieta pierwsze auto Rumcajsa?

NApiszcie bo jestem ciekaw kto tak długo serfuje że to jeszcze pamięta?

kostek 

Wysłany: 28 Październik 2006, 21:49   Foty z pływań WSW - Dziećkowice

Jesłi ma ktos ochote na fotki z pływań to prosze o kontakt na mój mail mam foty od roku 2000
:)

Kostek

ps a moze i by sie cos znalazło z wczesniejszych lat kiedy to jeszcze nie było cyfrówek :)

mick 
Administrator

Wysłany: 29 Październik 2006, 15:35   

No to wklej pare fotek do albumu, albo podeslij mi na mila: mi15@poczta.onet.pl

wojteksurf 

Wysłany: 31 Październik 2006, 00:20   

Kostek jak masz jakieś opowieści o Rumcajsie to dawaj je! I podłącz jakiś foty! Może coś wreszcie drgnie w tych zatwardziałych ludziskach!!! :mrgreen:

guru

Wysłany: 2 Marzec 2007, 16:20   

widze ,ze jakoś nikt sie nie "pali" do naskrobania paru słów , więc może ja :roll:

pierwszy raz spotkalem Rumcajsa na Dziećkach ,jeszcze na starym spocie , od strony przepompowni; wybiegł z za "wałka" z włosem rozwianym w nieładzie , z "bananem" od ucha do ucha ,krzycząc *chłopoki czemu nie pływocie , tak pięknie wieje????*.

....potem pamietam Go ;zawsze pierwszy na spocie, wiecznie wesoły ,pełen radości życia i wielkiego entuzjazmu do WIATRU i FALI :mrgreen: , emanujacy pozytywną energią z WIELKIMI planami na przyszłość.

..pewnego razu zapytał mnie jak to jest na Kanarach na Tenerifie, więc opowiedziałem mu o Fali , OCEANIE i doznaniach których dane jest doświadczyć tylko niektórym z nas :!:

....już następnego roku spotkałem Rumcajsa na Tenerifie :shock: , przywitał nas swoim:chłopoki czemu nie pływocie?...... 8-) ... przyjechal tam na 3miesiace, z pensji suwnicowego :roll: full respekt -naprawde niewielu na coś takiego moze się zdobyć :!:

...spytalem Go :RUMCAJS jak Ci sie chłopie żyje, gdzie mieszkasz :?: ;wskazał na stojacy na plaży stary pofrankowski bunkier,tam jest mój apartament na najblizsze 3miechy,przywiozlem z Polski 5kg sera, 2butle z gazem :shock: ,obok[1km] jest peknięta rura- więc wodę ma za darmo ;-) kupuję w sklepie sardynki na promocji za 1zł i *damy radę*. .....potem sie okazalo ,że przez ten okres dokupil jedzenia na miejscu za 300zł :shock: ......

....najwiekszy, energetyczny, twardziel/romantyk jakiego znałem :-)

...trzym się Rumcajs :!: tam gdzie jesteś też na pewno jest Wiatr ,FALA ; dasz sobie radę :!: mocno wierze w to 8-)

Grzegorz 

Wysłany: 2 Marzec 2007, 21:08   

Witam,
Fajne anegdoty, wrzuccie jakies fotki i napiszcie cos jeszcz. Chcialbym przynajmniej z fotek poznac tego czlowieka. Na tych w galerii z 2004 niewiele widac.

Pozdrawiam Grzegorz

Mateusz 

Wysłany: 3 Marzec 2007, 17:38   

Dzięki guru, ja niestety nie miałem okazji poznać Rumcajsa :-/ ale wiem że mam czego żałować. Myśle że warto o kimś takim pisać.
Pozdrawiam.

guru

Wysłany: 10 Marzec 2007, 11:23   

O takich falach TU rozmawiamy??!!!! : http://www.mushow.cz/foto/part3.mpg

chłopaki na Punta Preta Capo Verde czyli mowiąc wprost Wyspy ZIELONEGO PRZYLąDKA....

sekretarz
sekretarz

Wysłany: 2 Listopad 2018, 10:19   Rumcajs Legenda Dziećkowic

Jako że w czwartek byłem na Wałku i spotkałem Arka, który z tej okazji przypomniał Rumcajsa którego już nie ma pomiędzy nami ale jest tablica na wale - ku jego pamięci .
Rumcajs - legenda , więc odgrzebałem stary nieskończony temat , ma ktoś zdjęcia Rumcajsa ?
UP.

mick 
Administrator

Wysłany: 2 Listopad 2018, 23:24   

Takie dwa zdjęcia z Rumcajsem są w naszym albumie.

Może ktoś znajdzie coś lepszego.
http://forum.wsw-wind.pl/album_pic.php?pic_id=25

Odpowiedz do tematu