Strona Główna
Forum Wolnego Stowarzyszenia Windsurfingowego

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Bodrum 2017
Autor Wiadomość
Marcin R 
początkujący

Wysłany: 21 Sierpień 2017, 19:42   Bodrum 2017

To i ja się pochwalę filmem z pływania poza Dziećkowicami ;-)
Technika jeszcze nie ta... ale zawsze coś ;-/

YouTube Bodrum 2017
https://youtu.be/5woyc1Ke8rA

Marcin.

mick 
Administrator

Wysłany: 27 Sierpień 2017, 06:29   

Niezłe wideo, jaka to kamerka?

Napisz coś więcej o Bodrum jak mocno wiało? ile dni pływałeś? Sprzęt miałeś z wypożyczalni?

Marcin R 
początkujący

Wysłany: 28 Sierpień 2017, 08:56   

No więc ....
mick napisał/a:
Niezłe wideo, jaka to kamerka?

dzięki ;-) , moja kamerka to NavRoad myCam4K (za 300 zł). Szkoda mi było wydać większe pieniądzę za kamerkę, którą jednak można zgubić/utopić lub zniszczyć.
Nagrywam w FHD gdyż i tak nie mam telewizora/monitora z 4K. Montaż w DaVinci - Resolve.

mick napisał/a:

Napisz coś więcej o Bodrum jak mocno wiało? ile dni pływałeś? Sprzęt miałeś z wypożyczalni?

Półwysep Bodum, niedaleko Akyarlar. Baza Fener windsurfing.
Fener Windsurfing

Byłem 14 dni. Niestety warunki wiatrowe nie były aż tak dobre jak się spodziewałem. Byłem z rodziną i pływałem ok z 5 dni. Najlepszy wiatr jest popołudniu do wieczora. Sprzęt z wypożyczalni.
Sprzętu nie brałem swojego, transport lotniczy, by mnie kosztował podobnie co wypożyczenie sprzętu na tydzień. Do tego dochodzi ryzyko tego, że moja deska/żagiel nie będą odpowiednio dopasowane do warunków na akwenie (tak przynajmniej myślałem przed wyjazdem).

Pływałem na żaglach 6.5-7.5 m. (raz na 6m).
Deski które brałem to fanatic Hawk i Gecko 120-133.
Zafalowanie na akwenie ciut większe większe niż na zatoce, jednak zdecydowanie mniejsze niż u nas na bałtyku.

Co do wypożyczalni : w miarę wyposażona, wszystkie rozmiary żagli desek / żagli dostępne, jednak jest ich stosunkowo mało. Baza otwarta od 10.30 do 19.
Jak trochę przywieje, nie ma na czym pływać (brak wystarczającej ilości żagli). Pędniki całkiem dobre, podobnie z deskami. Niestety wszystkie deski poustawiane w ustawienie szkoleniowe (strapy z przodu i w środkowym ustawieniu). Trzeba poświęcić trochę czasu, żeby sobie dopasować. Porównując to z bazami na helu to sprzętu dużo mniej i zdecydowanie bardziej wyeksloatowany.
W bazie sugerują, aby dodatkowo ubezpieczyć sprzęt od zniszczenia (ja jednak tego nie robiłem).
Cena na miejscu jest trochę większa niż na stronie WWW.
Baza nastawiona na wakacyjnego turystę; niewymagającego (najlepiej z Rosji), który bierze sprzęt, płaci, pytań nie zadaje ;-)

Odpowiedz do tematu